15.10.15

Скорочення посилань

Гугл
Ця інформація буде цікавою як для тих, хто створює списки рекомендованих посилань, так і для тих, хто користується цими списками. 
Нещодавно готувала список літератури, до переліку якого входили і посилання на електронні ресурси. Зіткнулась із проблемою: деякі посилання мали вигляд такої собі нескінченної "абракадабри" (6-7 рядків). Якщо користувач має електронний ваіріант такого списку, то проблем не виникає. Можна одразу скористуватися гіперпосиланням (воно утворюється у списках автоматично) або скопіювати його. Та що робити, коли людина має лише друкований список?  Надрукувати посилання у шість рядків, які складаються із чого завгодно, тільки не з тексту, скажу я вам - ще той "Сизифів труд". 
Вихід Є:))) Google створив сервіс скорочення посилань https://goo.gl/. На зображенні я зробила та розмістила міні-інструкцію користування. Крок 1: вставити довге посилання. Крок 2: поставити мітку, яка підтверджує, що ви не робот. Крок 3: натискаєте на кнопку  Shorten URL і праворуч отримуєте скорочене посилання. У мене все вийшло. Думаю, ті, для кого я складала список рекомендованої літератури, залишаться задоволеними. Бажаю і вам успіхів.

Ваша "БібліоТЕКА".

Немає коментарів:

Дописати коментар