21.02.17

День рідної мови

Джерело
Сьогодні відзначаємо Міжнародний день рідної мови.

Вслухайтесь в рідне, живе мовлення, користуйтесь словниками, вдумливо читайте, спілкуйтесь та постійно вивчайте, заглиблюйтесь, а головне - ПРОПАГУЙТЕ!

Ресурси Вам на допомогу:

http://lcorp.ulif.org.ua/LSlist/ - Український мовно-інформаційний фонд НАН України.

https://ukrainskamova.com/ - Офіційний сайт української мови створений для школярів, студентів, вчителів та викладачів, а також для тих, хто тільки-но розпочинає вивчення української мови. Тут ви неодмінно зможете знайти всі правила української мови. Окрім цього, автори зібрали для вас багато корисного та цікавого матеріалу, який дозволить розширити та поглибити ваші знання.

http://javot.net/mova/glav.htm - Довідник з української мови. що містить матеріал повного курсу програми з української мови середньої школи. Довідник було створено у 2001 році, тому наразі можливі деякі (незначні) зміни. Існує електронний варіант для завантаження.

http://www.litopys.org.ua/ukrmova/um.htm - Українська мова. Енциклопедія від А до Я.

http://www.rozum.org.ua/ - Словники онлайн: іншомовних слів, антисуржик, орфографічний, синонімів, фразеологічних синонимів, неправильно-правильно тощо.

http://www.mova.info/ - Лінгвістичний портал MOVA.info - портал з мовознавства, містить добірку електронних підручників, статей, словників, онлайн-перекладачів, висловів та іншої інформації.

http://abetka.ukrlife.org/abetki.html - Весела Абетка. УКРАЇНСЬКІ АБЕТКИ. Все найкраще для дітей, батьків, педагогів, вчителів, виховників, пластунів, філологів України.

Сторінки соціальної мережі Facebook:
Мова ДНК нації - https://www.facebook.com/mova.ukr?fref=ts
Чиста мова - https://www.facebook.com/chystamova?ref=ts&fref=ts
СловОпис - https://www.facebook.com/slovopys?fref=ts

Ще більше ресурсів:
Портал:Українська мова/Ресурси для вивчення мови

Немає коментарів:

Дописати коментар