09.03.16

9 березня - день народження Тараса Григоровича Шевченка

Шевченко
Не поет — бо це ж до болю мало,
Не трибун — бо це ж лиш рупор мас,
І вже менш за все — "Кобзар Тарас",
Він, ким зайнялось і запалало.

Євген Маланюк


Не буде зайвим дізнатись:
  • Попри те, що Шевченко протягом життя був «душею компанії», любив сміятися, допомагати іншим і вмів розвеселити незнайомих людей, його звикли зображати із суворим виразом обличчя. На банкноті 100 гривень зразка 1996 року поет представлений зморшкуватим дідусем, хоча він помер у 47-річному віці.
  • Вважається, що перший пам'ятник молодому Шевченку в Україні було відкрито у Звенигородці 1981 року.
  • В процесі аналізу почерку Шевченка, у дослідників виникло і таке інтимне питання:
    а чи кохав він колись? «Справа в тому, що його почерк, особливо літера "у", вказував на те, що жодного разу у Тараса Григоровича не виникало глибоких почуттів до жінки. Так, у нього були жінки, але це було, швидше за все, задоволення для спілкування та розваг».
    Історики підтвердили цей висновок.
  • Народився Шевченко під зодіакальним знаком РИБИ, що характеризується енергією таких якостей людини як відречення та глибинність. Риби – дванадцятий знак Зодіаку. Його символ – дві риби, пов’язані хвостами, які прагнуть в різні сторони, поневіряються в просторах океану. Це символізує життя після смерті, боротьбу душі і тіла, пригніченість, самовираження.
  • Музей «Кобзаря» Т. Г. Шевченка — музей у Черкасах присвячений збірці «Кобзар» Тараса Шевченка. Знаходиться в будинку братів Цибульських і містить чимало раритетних видань цієї книги. Його часто називають єдиним у світі музеєм однієї книги. Фонд нараховує близько 1000 «Кобзарів». Детальніше читати про музей >>>
Джерела: 
http://7promeniv.com.ua/astrokosmoshema/yakosti-znakiv-i-upravyteli.html 
http://porady.in.ua/ryby-znak-zodiaku-harakterystyka-ta-opys-znaku/
https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D0%B5%D0%B2%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE_%D0%A2%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%81_%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87

Немає коментарів:

Дописати коментар